Goud voor Olivier in Birmingham

Olivier Wallens heeft deelgenomen aan de 23ste DSA UK National Games 2016 te Birmingham tijdens het weekend van 29 april t.e.m. maandag 2 mei 2016. DSA staat voor DWARF SPORTS ASSOCIATION UK. Naast zwemmen nam Olivier ook deel aan hardlopen, fietsen, basketbal, tafeltennis, kogelstoten en discuswerpen. Voor tijdrijden heeft hij eveneens brons behaald.

Olivier heeft op maandag 2 mei twee gouden medailles gezwommen en 1 zilveren medaille. Hij was eerste op 25 m schoolslag en 50 m schoolslag en bijna 3de op de 50 m vrije slag. Dit in de reeks U14 of onder de 14 jaar.

Tijdens de aflossing werd hij met zijn team 2de en ontving hij de zilveren medaille.

Vanuit België namen er twee deelnemers deel aan de wedstrijden. In totaal waren er bijna 200 deelnemers met een groeibeperking.

De "Swimming gala" vond afgelopen maandag plaats onder toezicht van officiële tijdopnemers. De medailles werden uitgereikt door Ellie Simmonds, winnaar van Olympisch goud tijdens de Paralympische Zomerspelen van Londen in 2012.

Sedert vandaag heeft hij ook de uitslag van de functionele proef mogen ontvangen met classificatie om geldig te mogen deelnemen aan competitiewedstrijden in België.

Proficiat Olivier!